Medier og kommunikasjon

vardafjell_MK_006

Høsten 2016 ble Medier og kommunikasjon en studieforberedende linje hos oss på Vardafjell. På Medialinjen får du et treårig løp der du kombinerer vanlige studiespesialiserende fag med kreative og praktiske mediefag. I alle de tre årene har du 10 timer felles mediefag hver uke.

Medier og kommunikasjon gir generell studiekompetanse.

Du som velger medier og kommunikasjon bør ha kreative evner og kunne kommunisere med andre, både skriftlig og muntlig. I tillegg bør du være interessert i IKT og digital teknologi. Gode samarbeidsevner, fleksibilitet, evne til kritisk tenkning og analyse er også viktig.

Du lærer mye om:
• fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilde
• mediepåvirkning, mediehistorie og journalistikk
• å utforme budskap, uttrykk og layout
• bruk av form, farge, lys og lyd som virkemiddel
• hvordan du kan videreutvikle din digitale kompetanse

Medialinjen er for deg som:
• vil jobbe med foto, film, bilderedigering, journalistikk og grafisk design
• vil lære å bruke profesjonelt utstyr til film, foto, lyd og animasjon
• ønsker en praktisk og kreativ vei til generell studiekompetanse

IMG_0435-1

MODERNE UTSTYR OG DIGITALE METODER

På Vardafjell har vi moderne utstyr til medieproduksjon og studio for lyd, film og foto. Elevene bruker bærbar datamaskin i alle fag og vi tar også i bruk iPad/iBooks og digitale læringsarenaer. For at du skal få best mulig utbytte har vi et lærerteam som har erfaring fra næringslivet og utfyller hverandre godt. Elever som søker medialinjen bør kjøpe Mac - mer info om dette kommer på skolens nettsider sommeren før oppstart på Vg1.

SKOLEHVERDAGEN

I tillegg til de tradisjonelle skolefagene skal mediaelevene på Vg2 og Vg3 velge andre fordypningsfag, både innen medier og kommunikasjon og studiespesialiserende retning.

Du kan velge tre programfag selv, ett på Vg2 og to på Vg3. De valgfrie programfagene kan være videre spesialisering innen medier og kommunikasjon og/eller fag fra et annet program­område i studiespesialiserende utdanningsprogram (for eksempel noen av realfagene eller språk/samfunnsfag/økonomi).

For skoleåret 2017/2018 kan Vg2 elevene velge mellom mediefagene bilde (5t/uke) eller grafisk design (5t/uke).

Vg1 elevene kan velge mellom matematikk 1P og matematikk 1T. De som velger matematikk 1T på Vg1, kan velge å erstatte matematikk 2P (3t/uke) med matematikk R1 (5t/uke) eller matematikk S1 (5t/uke) på Vg2. Elever som har valgt R1/S1 matematikk på Vg2 kan velge å fortsette med matematikk R2/S2 på Vg3 som det ene valgfrie programfaget (5t/uke). Det er dermed mulig å få spesiell studiekompetanse og realfagspoeng mens man går på medialinjen på Vardafjell.

Vg1 elever som ikke har valgt fremmedspråk i ungdomsskolen kan allikevel søke på medialinjen skoleåret 2017/2018. De må da ha nybegynneropplæring i språk på Vg1 (Tysk nivå I) og fortsette med tysk på Vg2 og Vg3. De som har Tysk I vil få et  valgfritt programfag mindre på Vg3, da de må fortsette med tysk (5t/uke).

Media_Brosjyre_side-3

OPPTAKSKRAV TIL HØYERE UTDANNING

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Noen studier har spesielle opptakskrav som du kan lese mer om på nettsidene til Samordna opptak.

Realfagskrav: Noen studier krever at du har visse realfag. Eksempler på slike studier er ingeniør-, realfags- og medisinstudier.  På medier og kommunikasjon kan du velge noen av de realfagene du trenger. Ta kontakt med YoU-rådgiver Egil Sundve(egil.sundve@skole.rogfk.no) for å få mer informasjon om muligheter for å få spesiell studiekompetanse ut over matematikk på medier og kommunikasjon.